תקנות אסבסט בישראל

תקנות אסבסט בישראל לשנת 2023

אסבסט נחשב לחומר מסוכן אשר עלול להוביל לסיכונים בריאותיים משמעותיים לאנשים שייחשפו לסיבים הנפלטים ממנו. בישראל נקבעו תקנות אסבסט והנחיות מחמירות לניהול והפחתת סיכונים אלו. ניתן לחלק את הגישה של המשרד להגנת הסביבה להסדרת האסבסט לשלושה היבטים מרכזיים: איסור השימוש באסבסט, ניהול חומרים המכילים אסבסט ואמצעי בטיחות בעבודה.

איסור על שימוש אסבסט בישראל

בשנים האחרונות, ישראל נוקטת עמדה יזומה בטיפול בסיכוני אסבסט באמצעות הפעלת איסור הוליסטי על ייצור, ייבוא ושימוש באסבסט וחומרים שמכילים אסבסט. איסור זה נכנס לתוקף בשנת 1999, ואסר על שימוש באסבסט בתעשיות שונות. האיסור הגורף הזה משקף את מחויבותו של המשרד להגנת הסביבה לשמירה על בריאות הציבור על ידי הפחתת הסיכון לחשיפה לאסבסט, הקשורה למצבים בריאותיים קשים. היבוא, המכירה והשימוש במוצרי אסבסט נמצאים במעקב צמוד, והפרות של תקנות אלו יכולות להוביל לעונשים משמעותיים. האיסור תרם רבות להפחתת מחלות הקשורות לאסבסט ולהגנה על רווחתם הן של העובדים והן של האוכלוסייה הכללית.

ניהול חומרים המכילים אסבסט

אף על פי שקיים איסור על שימוש בחומר האסבסט, עדיין ניצבת בפני מדינת ישראל אתגר חשוב של ניטור ופיקוח על מבנים קיימים שמכילים אסבסט, במיוחד במתחמים ישנים. כדי לטפל בנושא זה, המדינה קבעה הנחיות מחמירות לפינוי, הסרה והטמנה של חומרי אסבסט. קבלן אסבסט מורשה צריך לוודא כי חומרים המכילים אסבסט יוסרו בבטחה ולהטמינם בהתאם לתקנות איכות הסביבה. תהליך ההשלכה זה, הינו מוסדר בקפדנות כדי למנוע מסיבי אסבסט להסתובב באוויר ולהוות סכנות בריאותיות.

אמצעי בטיחות בעבודה עם אסבסט

בנוסף להגנה על כלל האוכלוסייה מפני חשיפה לאסבסט, מדינת ישראל באמצעות המשרד להגנת הסביבה שמה דגש רב על שמירה על עובדים שעלולים לבוא במגע עם אסבסט במסגרת עבודתם. אי לכך, המדינה הטמיעה אמצעי בטיחות קפדניים כדי להפחית את הסיכון למחלות הקשורות לאסבסט בקרב עובדים. מעסיקים נדרשים לספק הכשרה מתאימה וציוד מיגון לעובדים שעלולים להיתקל באסבסט בפרויקטים של בנייה, שיפוץ או פינוי. מפקחי בריאות ובטיחות תעסוקתיים מעריכים באופן קבוע את מקומות העבודה כדי להבטיח עמידה בתקנות אלה. במקביל מפירי ההנחיות עלולים לעמוד בפני השלכות משפטיות.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

5/5 - (1 מדרגים)